Centrale verwarmingsinstallaties

Verwarmen van uw woning of utiliteitsgebouw kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld een HR-ketel met radiatoren, een warmtepomp met vloerverwarming, luchtverwarming of een direct- of indirect gestookte heater.
Elke situatie vraagt om een maat oplossing. Wij hebben de expertise om U daarin te adviseren.
Ook voor een ketelvervanging en een uitbreiding op de bestaande installaties kunt U bij ons terecht.

 

‘‘Bauer’’ Klimaatsysteem

ITN Assen is de eerste installateur in Nederland die het “Bauer” (BaOpt) klimaatsysteem heeft toegepast. Dit systeem wordt vraag gestuurd geregeld op basis van o.a. temperatuur- en CO2 metingen en maakt gebruik van “chaotische” luchtstromingen waardoor er in een ruimte overal dezelfde luchtconditie heerst. Met dit systeem verlaagt U bovendien uw energieverbruik aanzienlijk. Wij zijn intussen bezig met de 5e generatie “Bauer”-installaties en zijn de installateur met de meeste ervaring op dit gebied in Nederland. Bij onze installaties betaald u geen licentiekosten.

Koelinstallaties

In de huidige gebouwen is koeling niet meer weg te denken, of dat nu door bijvoorbeeld een airco, klimaatplafonds, luchtbehandeling of een combinatie van vloerverwarming – en koeling gebeurd.
Voor een gedegen installatieadvies en uitvoering staan wij graag tot Uw beschikking.

 

Loodgieterswerk

Ook op het gebied van sanitaire technieken hebben wij een grote staat van dienst opgebouwd. Uw installatie word dan ook ontworpen met oog op duurzaamheid, veiligheid en comfort.
Hierbij kunt U denken aan o.a. het aanleggen en installeren van hemelwaterafvoeren, rioleringssystemen, sanitair, water-, gas-, brandbestrijdings-, perslucht- en vacuüminstallaties.

Luchtbehandelingsinstallatie

Voor een goed binnenklimaat zijn wij Uw partner.
Wij zorgen ervoor dat er in Uw pand altijd een goede luchtkwaliteit heerst. Onze luchtbehandelingsinstallaties leveren een bijdrage aan energiebesparing, het milieu en een goed binnenklimaat.
Te denken valt aan toepassingen met warmteterugwinning (WTW-units) tot aan complete klimaatbeheersingsinstallaties met verwarming, koeling, be- en ontvochtigingsinstallaties.

Meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek word bij moderne panden steeds belangrijker.
Wij kunnen uw werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties op afstand monitoren, beheren & regelen naar uw behoeften. Dit door middel van hard- en software, sensoren, actoren en gebouwbeheersystemen.
Dit alles gemonitord door onze vakmensen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten op het gebied van werktuigbouwkunde? Neem dan contact op met één van onze adviseurs!