ITN Assen zorgt voor veilige kilometers

Het personeel van ITN heeft in twee delen een rijvaardigheidstraining gekregen bij het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV). Door te investeren in veilige kilometers zorgt ITN installatietechniek voor haar eigen personeel en hun medeweggebruikers.

“Bijzonder leuke en leerzame dag voor ons personeel, het vergroot enorm de bewustwording van het rijden in de bedrijfswagen. Mannen veel veilige kilometers gewenst.”

— Berjohn Brust, Mede-eigenaar bij ITN Installatietechniek Assen

Uit onderzoek blijkt dat 98% van alle ongevallen wordt veroorzaakt door menselijk falen! Dit heeft in veel gevallen te maken met onvoldoende defensief en alert rijgedrag. Het NIV richt zich daarom op gedragsverandering door bewustwording. Om dit te bereiken confronteren wij u tijdens deze trainingen onder andere met noodsituaties en laten u daardoor uw eigen beperkingen ervaren. Dit levert een bijdrage aan verantwoord rijgedrag en vergroot uw voertuigbeheersing.

“Leuke dag gehad en een bewustwording wat een paar kilometer verschil kan doen op een glade baan. Ook het verschil kwa banden konden we goed zien omdat we veelal dezelfde bussen hebben. En daar zat met de glade baan erg veel verschil tussen.”

— Danny Hulsman, software engineer bij ITN Assen

De rijvaardigheidstraining verhoogde de bewustwording van de chauffeurs en heeft hen duidelijk doen inzien hoeveel verschil een set goede banden bijvoorbeeld maakt. Naast het nut van een dergelijke training is het natuurlijk ook gewoon een leuke ervaring geweest voor het team van ITN Assen. Met nog vele veilige kilometers voor de boeg staat iedereen van het bedrijf weer voor de klanten klaar wanneer dat nodig is.

Nefkens

Op basis van de inzichten die tijdens de rijvaardigheidstraining opgedaan zijn, is er een afspraak gemaakt met Nefkens voor een nieuwe bandenkeuze. Deze partij die voor ITN Installatietechniek het onderhoud aan het wagenpark verzorgt zal naar verwachting de expertise laten gelden om door middel van de juiste band de veiligheid van personeel en medeweggebruikers te optimaliseren.

Verkeerschool Succes

In overleg met Hendrik Tietema van verkeersschool Succes uit Emmen wordt ITN personeel de mogelijkheid geboden het E-achter-B rijbewijs te halen op kosten van de zaak. Zowel les- als examenkosten worden door ITN voor haar rekening genomen en de eerste kandidaat is inmiddels geslaagd. Door blijvend in haar personeel te investeren worden duurzame relaties tussen werknemers en het bedrijf opgebouwd. Dit vertaalt zich uiteindelijk in betere service voor de klanten van ITN Installatietechniek.