Nieuwe busstalling in Emmen.

De nieuwe busstalling in Emmen is een project van Buursema Bouwbedrijf uit Erm. Het Drentse bouwbedrijf en ITN Installatietechniek uit Assen werken hier samen aan een opdracht van het OV Bureau. De laatse zal de nieuwe busstalling weer gaan verhuren aan vervoerder Qbuzz.

Elektrische bussen

De nieuwe stalling wordt gebouwd als onderdeel van de grootschalige investeringen in het openbaar vervoer op het gebied van elektrisch rijdende bussen. Deze hebben een goed bereikbare plek nodig om snel de accu’s op te kunnen laden en de locatie aan de Tweede Bokslootweg is waar dit gaat gebeuren.

Energieneutraal gebouw

Het kantoorgebouw wordt energieneutraal en krijgt geen gasaansluiting. Met extra zonnepanelen kan een deel van de benodigde energie voor de bedrijfsprocessen worden opgewekt. Het gebouw kenmerkt zich verder door veel licht en creëert daarmee een prettig verblijfsklimaat. Deze opdracht is dus ideaal voor de meest innovatieve installateur in het Noorden: ITN uit Assen.

Op dinsdag 5 maart 2019 heeft gedeputeerde Henk Brink met de Emmense wethouder Van der Weide het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe busstalling aan de Tweede Bokslootweg te Emmen. Op de stalling is plaats voor ruim 60 bussen, met daarbij een overdekte tank- en wasgelegenheid.

Trots

ITN Assen is trots om als partner mee te mogen werken aan dit prachtige Drentse project.